Fudbal

Britanac tokom karijere potpisao nevjerovatnih 47 ugovora

Igrao Džeferson je između ostalih i za Oksford junajted s kojim u FA Kupu osjetio kako je to igrati protiv Arsenala.

Jefferson Louis - Twitter

Fudbaler Džeferson Luis (Jefferson Louis) u historiji fudbala možda neće ostati upamćen kao jedan od najboljih igrača na svijetu, ali će se po jednom podatku pamtiti dok se fudbal bude igrao, piše Avaz.

Naime, on je u karijeri, koja je trajala do 43. godine, potpisao 47 različitih ugovora!

Karijeru je počeo 1996. godine, te je uglavnom kroz istu nastupao za male klubove u Engleskoj, a najviše je u jednom ostajao dvije godine.

Risborp Rendžers bio njegov debitantski klub, zatim je igrao za Tam junajted, Ejlsbri junajted, pa se vratio u Tam, da bi 2001. godine osuđen na godinu dana zatvora zbog vožnje sa uslovnom kaznom, ali je odležao pola godine,

Karijera Džefersona izgleda nevjerovatno – wikipedia

Igrao je, između ostalih, i za Oksford junajted s kojim je u FA Kupu osjetio kako je to igrati protiv Arsenala.

Najviše utakmica odigrao je u Vildstonu (57). Džeferson 2020. seli u Bikosfild, a to mu je ujedno bio i jubilarni 40. tim u karijeri. Godinu dana kasnije završio je u Nort Legu.

Trenutno je trener s UEFA-inom B licencom.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh