Fudbal

Goražde iznenadilo Željezničar u Jablanici

Željezničar je poražen u novoj pripremnoj utakmici odigranoj u Jablanici. Protivnik Plavih bilo je Goražde, koje je na kraju slavilo sa 2:0.

Željezničar - Goražde - Facebook

Početak meča u Jablanici je kasnio, a na startu je zaprijetilo Goražde, da bi u sedmoj minutu Vučenović šutirao glavom, no bez promjene rezultata. Isti igrač bio je neprecizan i nekoliko minuta poslije. Goražde je povelo u 18. minuti kada je pogodio Ammar Đuderija, nekadašnji omladinac Sarajeva.

Beća je loše šutirao u 25. minuti, a pokušao je nedugo nakon toga i Gasal. Nije bilo velikih uzbuđenja u nastavku, a Đuderiju je u finišu prvog poluvremena zaustavio Bender. Nakon desetak minuta igre u drugom dijelu u šansi se našao Resić.

Jedna odbijena lopta došla je do Fataija u 58. minuti, ali odbranio mu je udarac golman Goražda. Fatai je imao još jednu šansu u nastavku. Subašić je nakon toga bio neprecizan, a nizale su se šanse. Pokušao je još jednom Fatai, Gasal…

Poslije šanse Subašića na jednoj strani, na drugoj je pogodio Mahir Karić za vodstvo Goražda od 2:0. U pitanju je nekadašnji omladinac Željezničara. Ćerimagić je prijetio, ali je siguran bio golman federalnog prvoligaša. Imali su Plavi još šansi, no rezultat se nije mijenjao, piše SCsport.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh