Fudbal

Reprezentativci BiH trenirali u Los Angelesu, spremni za meč s SAD-om

Trener u stručnom štabu nacionalnog tima Bosne i Hercegovine Elvir Rahimić ističe da su igrači u dobroj kondiciji

Fudbalski “A” reprezentativci Bosne i Hercegovine na jednom od terena Dignity Health Sports Parka u Los Angelesu odradili su trening pred prijateljsku utakmicu sa Sjedinjenim Američkim Državama (SAD), javlja Anadolu Agency (AA).

Trener u stručnom štabu nacionalnog tima Bosne i Hercegovine Elvir Rahimić ističe da su igrači u dobroj kondiciji.

“U Zenici smo odradili dio priprema za ovaj meč. Snijeg je malo otežavao posao, ali uspjeli smo da odradimo sve što smo planirali. Sinoć smo stigli u Los Angeles nakon napornog puta. Važno je da su svi zdravi i možemo računati na sve igrače koji su tu. Takmičenje u našoj ligi je nedavno završeno i vidi se da su igrači u odličnoj formi”, izjavio je Rahić, naglasivši:

“SAD je ekipa koja se bori za plasman na Svjetsko prvenstvo i kako smo mogli da vidimo iz njihovih najava i oni žele da provjere neke nove igrače. U svakom slučaju, to je dobra i ozbiljna reprezentacija. Imaju dosta kvalitetnih igrača, ali nadam se da ćemo mi odigrati dobro i da ćemo dati sve od sebe da napravimo dobar rezultat”.

Prijateljska utakmica Sjedinjene Američke Države – Bosna i Hercegovina, za koju će nastupiti igrači iz domaće Premijer lige, igra se u subotu, 18. decembra, od 17 sati po lokalnom vremenu, odnosno 19. decembra u dva sata iza ponoći po srednjeevropskom.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh