BIZnews

Kako mali iznosi mogu postati značajno bogatstvo

Čak i male investicije s vremenom mogu prerastu u značajno bogatstvo.

biznis.ba

O tome najbolje svjedoči Warren Buffett, jedan od najuspješnijih investitora svih vremena. S neto vrijednošću od približno 69 milijardi dolara, Buffettove investicijske strategije izuzetno su vrijedne pažnje.

1. Krenite na vrijeme

Buffett uspoređuje proces ulaganja s kotrljanjem grude snijega niz brdo – što duže brdo, to veća postaje gruda snijega. Kao što je jednom rekao, “Trik je imati vrlo dugo brdo”, što implicira da je važno početi ulagati rano ili ostati angažiran u ulaganjima kroz dulje razdoblje života.

2. Tražite prilike za vrijednosna ulaganja

Kada ulažete, Buffett preporučuje traženje prilika u podcijenjenim tvrtkama s jakim temeljima i potencijalom rasta. Ova strategija, poznata kao vrijednosno ulaganje, pomogla je Buffettu stvoriti svoje bogatstvo.

3. Fokusirajte se na male tvrtke

Buffett je istaknuo da je njegovo najproduktivnije razdoblje kao investitor bilo kada je započinjao s manjim iznosima novca. Tada je mogao preuzimati veće rizike i ulagati u manje tvrtke s većim potencijalom rasta.

4. Ne trebate brinuti zbog kratkoročnih fluktuacija

Buffett savjetuje da se ne obazirete na kratkoročne fluktuacije cijena dionica. Umjesto toga, fokusirajte se na dugoročni potencijal vaših ulaganja. Ako uložite u kvalitetnu tvrtku po dobroj cijeni, kratkoročni padovi na tržištu ne bi trebali biti razlog za brigu. Kao što je rekao, “Ako ćete raditi gluposti jer vam dionice padaju, onda ne biste trebali ni posjedovati dionice.”

Izvor: profitiraj.hr


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh