Fudbal

U Turskoj pišu o igraču mostarskog Veleža: Podsjeća ih na bivšeg reprezentativca Amerike

Obren Cvijanović je odigrao dosta dobru sezonu u dresu Veleža, koji je uspio izboriti plasman u Evropu nakon čak 33 godine.

Obren Cvijanović - SCsport.ba

Posebno je dobar Cvijanović bio u prvom dijelu sezone kada je bio jedan od ključnih igrača Dudićevog tima, a u drugom dijelu su došle povrede zbog kojih je propustio dosta utakmica, prenosi “SCsport“.

Zaigrao je Cvijanović i za reprezentaciju BiH, a o njemu se ovih dana piše i u Turskoj, gdje je list Fanatik pravio listu napadača koji su jeftini, a mogli bi pomoći tamošnjim klubovima.

Novinari Fanatika su Cvijanovića uporedili sa igračem Besiktasa, Tylerom Boydom, koji je i bivši reprezentativac Amerike, a prošlu sezonu je proveo na posudbi u Sivassporu.

“Dvadesetšestogodišnje desno krilo, Obren Cvijanović, koji igra za Velež u Bosnu i Hercegovini podsjeća na Tylera Boyda po stilu igre. Igrajući na desnom krilu je postigao 11 golova i dva puta asistirao u 25 utakmica ove sezone. Ima ugovor do 2023. godine. Klubovi iz Superlige ne bi bilo teško dovesti igrača koji trenutno vrijedi 400.000 eura”, piše Fanatik.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh