Fudbal

Džeko večeras protiv Napolija prvi put u početnom sastavu nakon 28 dana

Romin trener Paulo Fonseca potvrdio je da će kapiten reprezentacije BiH Edin Džeko početi večerašnju utakmicu protiv Napolija, dok se nada da mogu igrati i Gianluca Mancini i Roger Ibanez.

Edin Džeko - Screenshot/Twitter

“Džeko je spreman, igrat će od početka. Mancini i Ibanez su trenirali, velika je šansa da ćemo ih vidjeti i na terenu. Henrikh Mkhitaryan i Pedro ne trebaju previše odmora, oduševljeni su poput djece”, rekao je trener na konferenciji za medije.

Našem napadaču ovo će biti prvi meč od starta još od 1. novembra kada je igrao 90 minuta protiv Fiorentine.

Džeko je potom bio na klupi u duelu Evropske lige s Clujom, a potom je bio pozitivan na koronavirus. prenosi “Klix

Zbog izolacije u kojoj se nalazio propustio je gostovanje Genovi, potom utakmice za reprezentaciju BiH koje smo igrali sredinom novembra, ali i nedavni meč protiv Parme.

Ove sezone u Seriji A je postigao tri pogotka u pet nastupa, a priliku za povećanje skora imat će večeras u meču koji se igra na stadionu San Paolo s početkom u 20:45 sati.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh