Fudbal

Ronaldu se ovo nije dogodilo deset godina, tada mu je “presudio” Pjanić

Francuski Lyon izbacio je Juventus Maurizija Sarrija, čija je trenerska sudbina vjerovatno zapečaćena ovim ispadanjem iz Lige prvaka

Cristiano Ronaldo - Twitter

Nogometaši Lyona plasirali su se u četvrtfinale Lige prvaka iako su u uzvratnoj utakmici u Torinu izgubili od Juventusa 2:1 (1:1). U prvoj utakmici odigranoj u Lyonu još 26. februara Francuzi su slavili 1:0 i prošli zahvaljujući golu u gostima.

Francuski Lyon izbacio je Juventus Maurizija Sarrija, čija je trenerska sudbina vjerovatno zapečaćena ovim ispadanjem iz Lige prvaka. Lyon je sačuvao prednost iz prve utakmice, a ključnim se pokazao pogodak Depaya već u 12. minuti. Ronaldo je postigao dva gola, ali Lyon se u Torinu pokazao kao organiziranija ekipa, prenosi “Fokus“.

Cristiano Ronaldo tako je u Ligi prvaka u ovako ranoj fazi takmičenja ispao prvi put nakon deset godina. Posljednji put mu se to dogodilo u sezoni 2009./10., prvoj otkako je iz Uniteda prešao u Real Madrid.

Zanimljivo je da je Portugalcu i tada bio presudio Lyon. Nakon 1:0 u Francuskoj igrači Lyona odigrali su 1:1 na Bernabeuu i izbacili su Madriđane.

Ronaldo je tada bio zabio za Real, a njegov sinoćnji suigrač Miralem Pjanić je pogodio za Lyon.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh