Fudbal

Nogomet u Engleskoj se vratio neviđenom sramotom zbog nepriznatog gola

Nogometaši Aston Ville i Sheffield Uniteda podijelili su bodove na Villa Parku u okviru 28. kola Premiershipa odigravši utakmicu bez pogodaka, ali povratak nogometa u Engleskoj obilježila je jedna nevjerovatna scena.

Aston Villa - Twitter

Naime, Sheffield je nakon prvih 45 minuta trebao voditi s 1:0, ali sudija Michael Oliver nije priznao očiti gol.

Igrao se 43. minut meča kada je lopta prešla gol-liniju, odnosno golman domaćina Orjan Nyland uhvatio je loptu i unio je u gol, ali se videotehnologija nije oglasila.

Sudija Oliver je pokazivao bijesnim igračima Sheffielda kako mu se nije oglasio uređaj kojeg ima na ruci.

Društvene mreže su eksplodirale nakon ovakve sramote za najbogatiju ligu svijeta, a pojedini britanski mediji navode kako videotehologija nije radila u prvih 45 minuta.

Sheffield je nakon večerašnje utakmice preskočio Wolverhamtpon i sada je na šestom mjestu Premiershipa, dok je Aston Villa na pretposljednjoj poziciji, prenosi “Klix“.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh