Fudbal

Džeko ponovo u centru transfer špekulacija

Bosanskohercegovački napadač Edin Džeko i ovog ljeta je tema špekulacija prema kojima bi mogao napustiti redove Rome i karijeru nastaviti u nekom drugom klubu.

Edin Džeko - Arhiva / Twitter

Novi-stari klub koji je zainteresovan za Dijamanta je milanski Inter čiji je trener Antonio Conte veliki ljubimac onoga što Džeko prikazuje na travnjaku, prenosi “Sport1“.

Conte je Džeku želio dovesti još prošlog ljeta, no na kraju je Dijamant ostao u Romi, te je ove sezone postigao 15 pogodaka za ekipu Vučice.

Inter je s druge strane u potrazi za napadačem, a nakon što su propali pregovori sa Edinsonom Cavanijem, Nerazzurri su se okrenuli Dijamantu koji bi preuzeo ulogu Alexisa Sancheza.

Čileancu sada pripada uloga iskusnog napadača koji ulazi sa klupe i donosi razliku na terenu, a to bi upravo Dijamant mogao ponuditi milanskom klubu.

Roma je prije godinu tražila 20 miliona eura za bosanskohercegovačkog napadača, sada bi možda pristali na manji iznos, ali problem predstavlja i Džekina plata od 7.5 miliona eura po sezoni.

Šta će biti od svega saznat ćemo uskoro.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh