Fudbal

Veliki uspjeh: Edin Džeko najbolje je pojačanje Rome u ovoj deceniji

Bosanskohercegovački nogometni reprezentativac Edin Džeko najbolje je pojačanje Rome ove decenije, objavio je italijanski prvoligaš na svojoj internetskoj stranici.

Edin Džeko - Vijesti.ba

Kapiten „Zmajeva“ u italijansku prijestolnicu je stigao 12. avgusta 2015. godine nakon četiri sezone s engleskim Mančester sitijem, piše “Fena”.

“Vučica” podsjeća da je bh. nogometaš stigao kao posuđeni igrač s mogućnošću otkupa, a u Romi je „zadužio“ dres s brojem 9.

Od tada do danas odigrao je više od 120 zvaničnih utakmica za tim iz Vječnog grada, postigavši pritom 61 gol.

Prije Rome, Džeko je igrao za sarajevski Željezničar, potom češke klubove Teplice i Usti nad Labem. U njemački Volfsburg došao je 2007. godine i odigrao 111 zvaničnih utakmica (66 golova), a osvojio je i naslov njemačkog prvaka.

U Englesku i među „Građane“ iz Mančestera doputovao je 2011. i bio član kluba do 2016., ali posljednju sezonu je proveo na posudbi u Romi. Za Siti je postigao 50 golova u 130 mečeva i osvojio dvije titule prvaka Engleske.

U nekoliko navrata bio je najbolji strijelac nacionalnih prvenstava, kupova te Lige Evrope.

I danas je najbolji strijelac Volfsburga i reprezentacije BiH svih vremena.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh