Fudbal

Finale u Bakuu: Chelsea “demolirao” Arsenal i podigao pehar Evropske lige

Chelsea je osvojio Evropsku ligu za sezonu 2018/19. Plavci su u večerašnjem finalu odigranom u azerbejdžanskom Bakuu bili ubjedljivi protiv gradskog rivala Arsenala rezultatom 4:1 i sasvim zaslužene osvojili trofej pobjednika ovog takmičenja.

No image - Haber.ba

Na stadionu je viđena izuzetno bizarna atmosfera zbog polupraznih tribina i sablasne atmosfere i svi su mišljenja da je UEFA žestoko pogriješila s odlukom da finale povjeri Bakuu.

Susret je počeo oprezno s obje strane, a prvi je zaprijetio Arsenal u devetoj minuti kada je Aubameyang pucao pored gola. topnici su i u nastavku meča bili bolji. U 18. minuti Lacazette je tražio penal, Xhaka je potom uputio odličan šut iz daljine, a u 33. minuti je viđena najbolja šansa na utakmici kada je Čech sjajno odrbanio Emersonu. Ipak promjena nije bilo do odlaska na odmor, piše “Klix“.

Već u četvrtoj minuti nastavka Chelsea je poveo. Giroud je pogodio krasno glavom nakon odličnog ubačaja Emersona za svoj 11. gol u 12 nastupa ove sezone u Evropskoj ligi.

Jedanaest minuta kasnije prekrasna akcija plavog kluba iz Londona koju je na kraju krunisao Pedro za 2:0, a vrlo brzo jre Hazard iz penala postigao i treći pogodak za Chelsea.

Nije se serija pogodaka tu zaustavila. Iwobi golčinom s 18 metara smanjuje na 3:1 i donosi nadu Arsenalu, koja je trajala svega tri minute budući da je Chelsea izveo još jednu sjajnu akciju koju u gol pretvara fenomenalni Hazard svojim drugim golom večeras.

Do kraja meča nije bilo promjena pa je Chelsea mogao početi sa slavljem zbog osvojene Evropske lige.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Sead Kolašinac odigrao je svih 90 minuta za poraženi tim.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh