Fudbal

West Ham ne odustaje od Džeke

Roma će do kraja sezone odigrati još sedam utakmica nakon čega će se definitivno znati da li Edin Džeko napušta redove Vučice.

Edin Džeko - Haber.ba

Sve sluti na Džekin povratak u Premiership, odnosno prelazak u West Ham i navikavanje na život u Londonu. Čekičari su zainteresovani za kapitena bh. reprezentacije te su već poslali konkretnu ponudu.

West Ham iskusnom napadaču nudi dvogodišnji ugovor uz platu od devet miliona bruto. U suštini Džeko bi u slučaju realizacije transfera zarađivao pet miliona eura na godišnjem nivou.

Jutrošnji izvještaji italijanske štampe govore kako je popularni Dijamant zadovoljan ponudom i da su ga Čekičari uspjeli uvjeriti za dolazak u englesku prijestolnicu. Navodno se i pomirio s činjenicom da ga Roma želi prodati te da od produženja ugovora za sada nema ništa.

West Hamu je još ostalo da postigne dogovor s Romom koja za Džeku želi 20 miliona eura što će svakako biti teži dio posla.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh