Fudbal

Premijership sve izvjesniji: Dva kluba Romi za Džeku spremni ponuditi 13 miliona funti

Engleski mediji tvrde da je povratak Edina Džeke u Premiership sve izvjesniji. Džeko sa Romom ima ugovor do ljeta 2020. i još uvijek nije dogovorio produženje.

Edin Džeko - SCsport.ba

Kako navode engleski mediji, Everton i West Ham žele da angažuju našeg reprezentativca i spominje se otkupna klauzula od 13 miliona funti tokom narednog prelaznog roka.

Najbolji strijelac naše selekcije u historiji je u karijeri već nastupao u engleskoj ligi i to za Manchester City, sa kojim je osvojio i ligu u sezoni 2011/2012.

Edin je ove sezone odigrao 28 mečeva u svim takmičenjima za Romu, postigao 12 golova i ubilježio sedam asistencija. Kapiten našeg nacionalnog tima je sedam puta pogađao u italijanskom šampionatu te pet puta u Ligi prvaka.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh