Fudbal

Džeko i Roma pregovaraju oko novog ugovora

Edin Džeko je napravio potez karijere kada je 2015. godine odlučio pojačati ekipu Rome. Reprezentativac Bosne i Hercegovine je zablistao u dresu rimske Vučice, porušio je mnogobrojne rekorde, a prošle sezone je svoj tim odveo do polufinala Lige prvaka.

Edin Džeko - Arhiva / Twitter

Ipak, u posljednje vrijeme sve se više spominjala mogućnost njegovog odlaska iz kluba. Prije tačno godinu dana Džeko je bio na korak od prelaska u Chelsea, ali je u posljednji čas odlučio da ponudu odbije.

I to se ispostavio kao dobar potez. Džeko je igrao odlično, ali na početku nove sezone bh. napadač pruža nešto slabije partije. Odmah se počelo špekulisati o njegovom odlasku. Ponovo je Engleska bila već viđena destinacija za Dijamanta, ali od transfera ponovo nije bilo ništa.

Čini se međutim kako ćemo Edina još dugo gledati u dresu Rome. Pregovori bh. fudbalera i rimskog tima o novom ugovoru su započeli i vrlo lako bi se moglo desiti da do dogovora na kraju i dođe.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh