Fudbal

Da li je došlo vrijeme da Džeko napusti Romu?

Da li je vrijeme da Roma kaže Džeki “kraj” i da se okrene drugim opcijama, pitaju se novinari u Italiji.

Edin Dzeko

Roma se muči, muči se Di Francesco, muči i Džeko, a to za sobom nužno nosi i propitivanje Edinovih mogućnosti, iako je mnogo onih koji snose puno veću krivicu za ovosezonske patnje Vučice.

Džeko će, međutim, uvijek ostati omiljena figura među navijačima. Kako i ne bi, prva je to prava devetka, devetka svjetske klase koju je Roma imala nakon dugo vremena.

Stigao je bh. Dijamant u Romu ljeta 2015. (posudba, pa otkup 2016.) za ukupno 15-ak miliona eura. Dočekan je euforično. Čovjek je to koji je, ipak, postigao puno toga, a nedugo prije dolaska na Olimpico osvojio je i najatraktivnije prvenstvo u fudbalskom svijetu.

Euforija navijača Rome, ispostavilo se, nije bila bezrazložna. Nakon prve osrednje sezone u dresu Rome, Dijamant je bljesnuo.

Sezona je bila 2016/2017, Francesco Totti je u poznim igračkim godinama konačno dobio vrhunskog špica ispred sebe. Salah još nije bio gol mašina, ali je bio mašina za asitencije, a Edin je zabijao – kao “lud”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh