Film i TV

Hillary Clinton uoči dodjele Oscara: “Preporučila bih vam film ‘Quo vadis, Aida?'”

Kako se približava 93. dodjela najprestižnije filmske nagrade na svijetu, Oscar tako raste i napetost, ali i optimizam da će naša zemlja dobiti još jednog Zlatnog kipića.

Hillary Clinton - NBC News

Kao što je poznato film bh. rediteljice Jasmile Žbanić “Quo vadis, Aida?” nominiran je za Oscara u kategoriji najbolji strani film.

Prema svim anketama važi za jednog od favorita, a prilog u tome ide i današnja objava nekadašnje prve dame SAD, državne sekretarke i kandidatkinje za predsjednicu SAD Hillary Clinton, prenosi “Hayat“.

Ona je na zvaničnom Twitter nalogu preporučila od svih nominiranih upravo film naše Jasmile Žbanić.

Za sve one koji namjeravaju gledati dodjelu Oscara ovaj vikend, preporučila bih film “Quo vadis, Aida?”. Radi se o masakru u Srebrenici kroz utrku jedne žene da spasi svoju porodicu. Bez imalo suzdržavanja prikazan je način na koji se događa genocidno nasilje – napisala je Clinton.

Podsjećamo, dodjela Oscara održat će se 25. aprila u Los Angelesu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh