Film i TV

“ĆALE, MOŽDA SE SRETNEMO NA TOJ BARCI JEDNOG DANA, TI ZABACIŠ UDICU, UZMEŠ GITARU I ZAPEVAMO!”

Dragan Bjelogrlić potresnim riječima ne krijući suze oprostio se od Marka Nikolića, svog televizijskog oca.

Dragan Bjelogrlic - Kurir.rs

“Marko je bio uvek jedan od njih, naizgled običnih ljudi. Zato je njegov Giga bio najomilneniji Moravac. Pet godina smo snimali Bolji život i nakon toga sam i nastavio da ga zovem ćale, a on mene sine. U svojoj poslednjoj ulozi on sjeda na brod i odlazi na put s kog se neće vratiti. To je bila uloga za njega. Bio je umoran jedva je hodao. Brod je otplovio u suton. Kada je završio rekao je, eh što stvarno nisam otplovio.

Marko, ja te vidim sada na barci, i želim ti da si našao mirne luke za kojima si tragao. I možda se sretnemo na toj barci jednog dana, ti zabaciš udicu, uzmeš gitaru i zapjevamo… tada mnogo ćeš mi nedostajati dobri moj ćale, dobri moj Gigo”, kroz suze je rekao Bjelogrlić. a u sali nikog nije uspio da zadrži suze.

Marko Nikolić preminuo je u Beogradu 2. januara 2019. u 73. godini. Vijest je prvu objavila njegova kćerka Mina na društvenim medijima.

Nešto kasnije “RTS” je objavio da je, kako im je potvrđeno, glumac preminuo u KBC “Zvezdara”.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh