Film i TV

Kako nas je Giga Moravac zauvijek promijenio: Ovo je najveća tajna omiljenog televizijskog lika, samo čitajte i vi ćete se prepoznati u njoj

Dese se tako uloge koje, ma koliko da godine prolaze, ne blijede. Dese se, osvoje publiku i gledaoci im se uvijek rado vraćaju. Nikad jednostavno ne dosade, jer nas promijene i jer su nalik nama. Baš takva uloga je bila uloga Gige Moravca koju je Marko Nikolić dobio 1987. u seriji “Bolji život”. Dobro ste izračunali. Prošle su od tada 32 godine, a Giga omiljen kao i nekad.

Marko Nikolić - Screenshot/YouTube

U seriji scenarista Siniše i Ljiljane Pavića i reditelja Mihaila Vukobratića Nikolić je igrao glavu porodice Popadić, Dragišu Popadića, čiji je nadimak bio Giga Moravac, piše “Žena“.

Gledaoci su iz nedelje u nedelju hrlili pred male ekrane ne bi li saznali šta se to novo desilo Gigi. Zabavljao ih je, iskrenošću, ironijom, problemima koje su i oni doživaljali.

“Istu muku mučim, Gigo”, govorili bi mu. A znate šta je u toj indentifikaciji bilo veoma važno? Giga Moravac je svaki put gurao naprijed.

Osim one osnovne veze publika- glumac koja se završava na nivou zabave, otišao je korak dalje. I pokazao im je: da nije lako biti glava porodice, da je u redu reći da nije lako nositi tu odgovornost, ali da se od porodice nikad ne odustaje.

Da živ čovjek pogriješi, da se prepusti strastima, pa ako shvati da to nije put kojim treba da krene, da je u redu da oprosti sebi, a i drugima i da se vrati na svoj životni kolosijek (prikazao je to kroz odnos sa sekretaricom Darom i odnos sa suprugom Emilijom).

Pokazao je da je najbolji onaj šef koji razumije ljude sa kojima radi i koji svoj autoritet nikada ne zloupotreblja niti ističe, a istovremeno uživa poštovanje onih kojima je nadređen.

Nije nimalo nevažno bilo to što je radio sa ženama, sa velikim brojem žena u kolektivu i bio omiljen šef.

Bio je i otac. Najrealniji. Koliko njih se prepoznalo u Gigi i Bobi, Gigi i Guzi i Gigi i Lidiji. Nekad strog, nekad nemoćan, nekad prijek, ali uvijek pun ljubavi.

I kako je samo volio Giga Moravac! Imao je baš široko srce koje je umijelo da ga skupo košta. I iznad svega volio je svoju Emiliju.

Da, ljubavi naizgled drugačijih ljudi i te kako umiju da uspiju i traju cijeli život.

Jurio je Giga za novcem, ali novac nikad nije gospodario njime.

Bio je veseljak, kad mu je život pružao šansu za veseljem u jurnjavi za boljim životom.

Bio je dobar, nerijetko i naivan i čovjek poput svih nas.

Zato smo ga voljeli i zato ga volimo! U potrazi za svojim boljim životom.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh