Estrada

Rastina pjesma Adio amore krije mračnu tajnu: Marina je tada prolazila kroz težak period!

Pjesma “Adio Amore” koju je otpjevao Stefan Đurić Rasta je obilježila ljubavne parove na ovom području, a ona zapravo uopšte nije pjesma o ljubavi iako su je mnogi tako doživljavali.

Marina i Rasta

Naime, pjesmu je za Rastu napisao sin Marine Tucaković, Milan Laća Radulović nakon sopstvene borbe sa zavisnošću.

Marinin sin je tada, u trenutku kada je pjesma nastala, vodio bitku sa n.rkoticima. Dok je bio na klinici na odvikavanju, napisao je refren za “Adio amore”, ali nije mogao da napiše strofu. Kada se vratio kući sa liječenja, Marina mu je pomogla da je završi i pjesmu su predali poznatom reperu.

Dio koji je napisala Marina zapravo je predstavljao njena osjećanja i stanja kroz koja je prolazila dok je Laća imao problema sa n.rkoticima.

“Okreni mi leđa
Da ne gledam suze u tim zenicama
Da ne gledam usne kako se koče
Dok kažeš mi: “Da, dobro sam ja.”
Okreni, a pogledima svojim
Više ne znam da vladam
Dok iz ruke mi pada
Čaša kristala, što se lomi, lomi k’o mi..”

Inače, Marina Tucaković izgubila je bitku poslije teške bolesti u 67. godini. Najpoznatiji srpski tekstopisac posljednje dane provela je u KBC Dragiša Mišović, gdje je prebačena pošto joj je u utorak, 14. septembra, pozlilo, kad je stavljena na respirator, a bila je pozitivna na korona virus, piše Kurir.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh