Estrada

Sadik Hasanović se oglasio saopštenjem: U Srbiji ga razapinju, a evo šta je on poručio, “Kada sam zapjevao spornu pjesmu zbog koje trpim torturu…”

Finalistu posljednje sezone “Zvezde Granda” Sadika Hasanovića posljednjih dana linčuju srbijanski mediji zbog fotografije s Naserom Orićem, ratnim komandatnom Srebrenice.

Zvezde Granda - Senzacija.ba

Navode da čovjek koji podržava Orića, dolazi u Srbiju, u Beograd i pravi karijeru uz pomoć “Zvezda Granda” te da je ranije pjevao o ubijanju Srba, piše “Novi“.

Sada se Sadik oglasio saopštenjem na društvenoj mreži Instagram:

Umjesto najljepših dana koje bi trebalo da provodim zbog sjajnog rezultata u Zvezdama Granda, meni se život pretvorio u pakao.

Dragi ljudi, imam 20. godina, nisam sposoban da mrzim. Ja sam Bosanac i ponosim se time. Ali biti Bosanac znači i voljeti i poštovati druge ljude, nacije i vjere. I ja sam izrastao baš u takvog čovjeka. Pa baš u takmičenju sam se družio sa svima, obožavam sve moje kolege i drugare iz ZG, moju Mariju..

Kada sam zapjevao spornu pjesmu zbog koje trpim torturu, imao samo 13, 14 godina, nisam razmišljao o tome da ona nosi poruku mržnje prema nekome. Bio sam klinac.

Volim svoju zemlju, ali neizmjerno poštujem Srbiju. Pa u Beogradu sam proveo najljepše trenutke. Moj cilj i posao jeste da ljude činim sretnim, nikako suprotno.

I zato izvinjavam se svakom čovjeku u citavom regionu ukoliko sam ikog povrijedio, uvrijedio ili učinio da se osjeća loše.

Želim poručiti svima. Želim biti neko ko spaja ljude, širi ljubav, stvara mir, a ne suprotno od toga. Jer sam izuzetno miroljubiva osoba. Ponavljam, želim dobro i mir svima.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh