Internet

Google Maps dobija novu funkciju

​Google Maps dobija nekoliko novih ažuriranja, uključujući i jedno koje je dizajnirano tako da vam pomogne u pravljenju planova sa društvom.

Pixnio

Nova “društvena” funkcija je zamišljena da bi vam omogućila da planiranje iz grupnog četa prenese u Google Maps. Moći ćete lakše da dijelite lokaciju, planirate izlaske sa prijateljima i glasate o grupnim aktivnostima, pišu Nezavisne.

Biće omogućeno i pravljenje “liste za saradnju”, kako biste mogli da počnete sa planiranjem druženja nakon što sa prijateljima podijelite lokaciju. Svi u grupi mogu da dodaju mjesta za koja su zainteresovani, i da se za njih onda glasa.

Google kaže da će nova funkcija omogućiti korisnicima da planiraju izlaske od početka do kraja, direktno u aplikaciji Maps – na primjer, možete na ovaj način da organizujete zimski odmor, prenio je “Tech Crunch”.

Novo ažuriranje će se pojaviti globalno na Android i iOS uređajima u narednim nedjeljama.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh