Zdravlje

Trik koji zaustavlja štucanje svaki put

Štucanje može biti neobično uznemirujuće iskustvo za mnoge ljude, ali uz dovoljno vremena i strpljenja, obično nestane samo od sebe, donosi The Sun. Bez obzira na to, mnogima predstavlja veliku neugodnost, naročito ako obavljaju neku aktivnost koju štucanje posebno ometa.

Navodno postoji jedan sasvim jednostavan trik koji u vrlo kratkom vremenu zaustavlja štucanje, objašnjava ljekarka opšre prakse Jennifer Caudle.

Ona tvrdi da bismo trebali pojesti jednu čajnu kašiku šećera i popiti gutljaj vode kako bismo se brzo riješili štucanja.

”Kod mene, ali i mnogih mojih pacijenata ovaj jednostavni trik uistinu funkcioniše”, objasnila je ljekarka nedavno u Today Showu.

“Neki se ljudi čak i ne zamaraju vodom, već pojedu samo kašičicu šećera, što im uglavnom odmah pomogne”, rekla je.

Prema podacima NHS-a, koji takođe podržava ovu tehniku ​​liječenja štucanja, konzumacija šećera stimulira živac vagus, koji šalje signal tijelu da se usredsredi na hranu i probavu umjesto na štucanje , prenosi n1


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh