Zdravlje

Jeftin napitak nevjerovatno topi kilograme: Trik je u jednom sastojku koji svi vole i koji magično ubrzava metabolizam

Ovaj napitak ne pomaže samo u borbi sa suvišnim kilogramima, već i kod čestih zdravstvenih tegoba.

Nepržena zrna kafe koriste se u alternativnoj medicini kao efikasan tretman u borbi protiv gojaznosti.

Blagodeti ovih sirovih zrna je u tome što sadrže hlorogenu kiselinu, antioksidans koji se razgrađuje kada se prži. Nekoliko studija sugeriše da poseduju sposobnost da stimulišu metabolizam i ubrzaju sagorevanje masnih naslaga.

Istovremeno, dobar metabolizam pozitivno utiče na funkcionisanje organa, uključujući srce, pluća, bubrege, jetru i mozak.

U alternativnoj medicini, sirova kafa se koristi za sprečavanje i liječenje bolesti kao što su:

Alchajmerova bolest
dijabetes
visok pritisak
srčana oboljenja
gojaznost
Parkinsonova bolest
Kako napraviti napitak koji stimuliše metabolizam i ubrzava mršavljenje?

Klinička ispitivanja pokazala su da je ekstrakt sirove kafe efikasan u borbi protiv gojaznosti. Prema rezultatima studije, osobe koje konzumirale koncentrovani ekstrakt ovih zrna oslabili su od jednog do osam kilograma.

Sirovu kafu naći ćete u svim prodavnicama zdrave hrane i pržionicama kafe, a evo i kako da ga pripremite…

Sameljite 56 g sirovih zrna kafe, neka budu grublje mljevena. Stavite ih u 3,5 litre vode da se kuvaju 15-ak minuta na jačoj vatri, a zatim smanjite i kuhajte otprilike sat vremena. Zatim procijedite.

Preporučuje se da se pije jedna do dvije šolje ovog napitka (bez šećera) dnevno, 15 minuta proije obroka ili 30 minuta poslije.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh