Zdravlje

Šta znači ako se svake noći budite u isto vrijeme? Stručnjaci objasnili: Svaki sat ukazuje na određeni problem

Da li vam se desilo da se budite svake noći u isto vrijeme bez posebnog razloga? Stručnjaci kažu da nije slučajno. Svaka satnica ukazuje na neki problem, saznajte koji…

Spavanje - MensHealth.com

Svo šta znači ako se budite…

Oko 23h

Ako ste rano legli i već se probudili u 23h, najverovatnije se radi o stresu. Stručnjaci za spavanje, somnolozi kažu da ste najvjerovatnije često nervozni. Psiholozi savjetuju u takvim slučajevima da se opustite i “rasteretite glavu”.

Od 23 do 1h

Ako se probudite tokom ovog vremenskog perioda, najverovatnije imate tešku emocionalnu frustraciju. Ovo je vrijeme aktivnosti žučne kese, pa sa stanovišta fiziologije može ukazivati na probleme sa ovim organom. Pozitivne afirmacije i optimistično razmišljanje će pomoći, kažu psiholozi.

Od 1 do 3h

Najvjerovatnije je riječ o potisnutom bijesu. Od 1 do 3 je aktivan energetski meridijan koji je povezan sa jetrom.

Od 3 do 5h

Ovaj vremenski okvir povezan je sa plućima i osjećanjima tuge. Stručnjaci kažu da ako se budite u periodu između 3 i 5h, muči vas nerazjašenjeni odnosi, veliki bol.

Od 5 do 7h

Ovako rano buđenje može da ukazuje na psihološke blokade. Ukoliko nemate razloga da ustajete ovako rano, a ipak ste se probudili, savjet je da istuširate toplom vodom i da je lagano istežete.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh