Moda i ljepota

Koja boja noktiju je hit za nadolazeću jesen?

Na pomen jeseni i modnih trendova koje ovo inspirativno godišnje doba donosi u svijet ljepote, prve asocijacije su noviteti u kozmetičkoj torbici, kao i povratak uobičajenoj rutini u njezi ljepote.

Ruke i nokti pokazuju koliko brinemo o sebi i kakav nam je stil života. Uredne i njegovane ruke uvijek primijetimo, a u današnje vrijeme se puno važnosti pridaje urednim noktima – ipak je to jedna od prvih stvari koje primijetimo na ljudima, te bez obzira na godišnje doba, važno je imati lijepe i sređene nokte.

Bez obzira na to da li preferirate minimalizam ili raskoš na noktima koja će osvježiti i najjednostavniju odjevnu kombinaciju, u ovosezonskim trendovima svako može pronaći idealan manikir za sebe.

U proljeće se odlučujemo za pastelne boje, za ljeto biramo lakove u veselim i jarkim nijansama, ali kad stigne jesen, posebno se radujemo jesenjoj paleti boja i svim njihovim nijansama. Baš kao što se mijenjaju boje u prirodi, mijenjaju se i na manikiru, te su prva asocijacija na spomen jesenjih dana i hladne sezone nijanse poput bordo, narandžaste, smeđe, žute, maslinastozelene…

A kako stručnjaci iz ove oblasti kažu, baš maslinastozelene nijanse će dominirati nail art scenom na prelazu ljeta u jesen i tokom jesenjih dana – ova sofisticirana boja donosi osjećaj mira, te omogućava da zadržimo tragove ljetnog sjaja na rukama,pišu Nezavisne

Jedna od prednosti manikira u maslinastozelenim nijansama je njena sposobnost da se stopi s gotovo svakom drugom bojom. Stoga je idealna pozadina za razigrane i šarene detalje poput zlatnih linija, tačkica ili pastelnih akcenata.

Ako više volite suptilnost, ne morate se brinuti – maslinastozelena takođe izgleda predivno u minimalističkom stilu, te je nanesite kao glavnu boju na cijele nokte ili je iskoristite za jednostavne geometrijske oblike.

Od minimalističkih do razigranih detalja, ova boja inspiriše da istražimo različite aspekte svoje ličnosti i stila. Bilo da odaberete jednostavan monohromatski izgled ili se odlučite za hrabre kombinacije, maslinastozelena nijansa će vas svakako osvojiti svojom svestranošću i elegancijom.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh