Moda i ljepota

STROGA MODNA PRAVILA: Ovih 6 stvari Kate Middleton nikad ne nosi u javnosti

Njen ukus je istančan, a stil sveden, odmjeren i elegantan

Kate Midlton - Guliver Image

Dvorska pravila su stroga i moraju se poštovati. Princeza od Walesa je modna ikona i ne možemo da se sjetimo kada je promašila odjevnu kombinaciju, ako joj se tako nešto ikad i desilo. Njen ukus je istančan, a stil sveden, odmjeren i elegantan.

Postoji nekoliko stvari preko kojih nikad ne prelazi, sve i ako se njoj lično dopadaju.

Crveni lak nije baš poželjan na dvoru. Priča se da je za to „kriva” kraljica Elizabeta, koja je smatrala da takva boja na noktima djeluje jeftino i ne dolikuje damama iz kraljevske kuće.

Također, princeza nikad ne nosi patike i elegantnu tašnu u isto vrijeme. To bi, doduše, trebalo da bude jedno od opštih modnih pravila, ali, prema savremenim tumačenjima – sve je dopušteno, pa i spajanje nespojivog. Ne i za Kate.

Kada je o patikama riječ, najčešće je viđamo u obući sportskih brendova kao što su „Adidas” ili „New Balance”, dok dizajnerske do sada nismo primjećivali na njenim nogama. Osim toga, princeza nikad nije ponijela nijednu Dianinu torbu, iako je neke naslijedila od nje zajedno sa kolekcijom nakita.

Ručni sat? Rijetko… Možda nema naviku da ga nosi, a možda joj se, jednostavno, najviše sviđa „Cartier Ballon Bleu”, model koji ponekad stavi na ruku. prenosi glamblam.ba

Kate nećete vidjeti ni u mokasinama na zvaničnim prijemima, ta vrsta obuće ipak nije predviđena za događaje „iz visokog društva”. Ipak, kada se sa djecom šeta parkom ili ih prati u školu, lagane cipele uvijek su pametan izbor.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh