Hrana i piće

Recept za kajganu s novim okusom

Možete jesti jaja i svako jutro, ali ona ne moraju biti pripremljena uvijek na isti način. Naravno, dok još niste sasvim otvorili oči, nećete se baviti ni vaganjem namirnica ni eksperimentiranjem sa sastojcima, ali to ne znači da ne možete probati nešto novo i – jednostavno.

Kajgana s curryjem priprema se kao i obična kajgana, ali će vas nova kombinacija okusa osvojiti. Curry će jajima dati sasvim novi okus, a kiselkasti paradajz lijepo će uravnotežiti sve arome, prenosi Pun kufer.

Sastojci:

– 8 većih jaja

– 1/4 šalice mlijeka

– 1/2 čajne žličice curryja

– 1/4 čajne žličice soli

– 1/8 čajne žličice papra

– 1/8 čajne žličice mljevenog kardamoma, po želji

– 2 paradajza, narezana na ploške

– 2 paprike, narezane na prutiće, po želji

– ulje

Priprema:

1. U velikoj zdjeli umutite jaja, mlijeko, curry, sol, papar i, po želji, kardamom.

2. Uljem namašćenu tavu stavite na srednje jaku vatru. Ulijte jaja i miješajte dok se kajgana ne počne zgušnjavati.

3. Pobacajte svježe poveće po jajima i poslužite s hljebom ili tostom,piše N1


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh