Noviteti

Kako će izgledati tržište 2035. godine?

Znate već i sami da je namjera Evropske unije da zabrani do 2035. godine prodaju benzinskih i dizelskih automobila te dostavnih vozila na svojoj teritoriji.

Automobili - Ilustracija / Pexels

Ali kako će biti u ostatku svijeta?

Da li je 2035. godina trenutak kada ćemo se oprostiti od motora s unutrašnjim sagorijevanjem? Odgovor je odlučno – NE!

Barem je takva prognoza ugledne konsultantske firme za upravljanje i strategiju “Boston Consulting Group”, prenosi “Revija HAK”.

Dakle, BCG najavljuje da će se 2035. prodavati 11 odsto benzinaca, odnosno 43 odsto svih vrsta hibrida (blagi, potpuni ili plug-in) baziranih na benzinskim motorima.

Električni automobili i dostavna vozila će činiti 45 odsto tržišnog udjela, a po manje od jedan odsto ostaće za vozila na gorive ćelije vodonika i dizelaše.

Ako ćete poželjeti novi hibrid, benzinac ili dizelaš, moraćete se preseliti u dijelove Azije, Južnu Ameriku ili Afriku, prenosi “AutoBlog“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh