Aktuelno

NAJBOLJI TRIK ZA UGRIJATI AUTO U LEDENIM DANIMA

Temperature su u minusu i ukoliko nemate garažu, vjerojatno vas ujutro čeka potpuno smrznuti automobil.

hajat

Kada je vani jako hladno i auto je smrznut, većina nas radi istu stvar – upalimo auto, okrenemo grijanje na najjače te krenemo vani strugati zaleđene prozore.

Ko već ima iskustva s tim postupkom zna kako autu treba ‘100 godina’ da se zagrije iznutra, ali postoji trik koji obećava ubrzati grijanje kabine vozila.

Trusted Automotive Professionals (TAP) predlažu nešto sasvim drugo. Stručnjaci iz te organizacije kažu kako uopće ne treba paliti ventilaciju dok auto još stoji, prenosi Daily Star.

Iako se čini nelogično, grijanje i hlađenje u autu funkcionira tako da postaju efikasne tek nakon par minuta vožnje. Stoga, grijanje upalite tek nakon što ste vozili par minuta. Auto će se na taj način zagrijati puno brže – napisali su u svojoj preporuci za grijanje auta tokom zime. prenosi hayat


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh