Aktuelno

Stiže nasljednik BMW i3 modela

​Iz BMW-a stižu i najave o nasljedniku električnog modela i3.

Pixnio

Šef razvoja BMW-a je nedavno rekao novinarima da, iako je kompanija definitivno zainteresovana za još jedan manji EV model, svaki nasljednik i3 bi izgledao daleko manje radikalno kako bi umirio konzervativne BMW fanove.

“Mnogima se dopao, ali u očima drugih i3 nije bio pravi BMW”, rekao je šef razvoja BMW-a Frank Veber. “Nećemo to ponavljati u ovom obliku”, dodao je Veber.

Uprkos svom polarizujućem dizajnu, i3 se pokazao uspješnim za BMW. Do završetka proizvodnje prošle godine prodato je više od 250.000 primjeraka, tako da BMW zna da postoji tržište za nasljednika.

“BMW definitivno treba da na tržište izbaci pristupačan, kompaktan automobil”, priznao je Veber. “Pridajemo veliku važnost tome da kupcima ponudimo najbolji mogući pristup brendu BMW. Zato veoma pažljivo razmišljamo o tome kako ulazna ponuda može biti dio porodice Neue Klasse.”

Prvi BMW-ovi Neue Klasse automobili biće električni SUV i limuzina. Ali još modela će uslijediti, a Veber je rekao novinarima da će BMW lansirati još četiri Neue Klasse automobila u roku od dvije godine, navodi “AutoBlog”. Jedan od njih bi mogao da bude nasljednik i3, pišu Nezavisne.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh