Aktuelno

Poseban Rolls-Royce inspirisan pomračenjem Sunca

Rolls-Royce je predstavio ekskluzivno izdanje Black Badge Ghost modela, nazvano Ekleipsis, a inspiraciju su pronašli u pomračenju Sunca (Solar Eclipse).

Rolls-Royce Promo

Ovaj model biće proizveden u samo 25 primjeraka koji su već rasprodati. Imaće unikatni eksterijer i enterijer, a kao što se može pretpostaviti, karoserija je presvučena “specijalnim praškastim pigmentom” koji daje poseban vizuelni efekat pod svjetlom.

Enterijer je presvučen kožom u crnoj i narandžastoj (“mandarin”) boji, dok se na kontrolnoj tabli nalazi prikaz pomračenja Sunca sa 1846 laserski utisnutih zvijezda, koje su pravljene više od 100 sati.

Analogni sat je dekorisan sjajnim 0.5-karatnim dijamantom, a tu su i osvetljeni bočni pragovi.

Apsolutnu dominaciju, međutim, odnosi animacija pomračenja Sunca na “nebu” automobila kad god se vrata zatvore i motor pokrene, koja traje 7 minuta i 31 sekundu – najduže moguće trajanje stvarnog pomračenja Sunca.

Što se tiče tehničkog dijela, tu je dvostruki turbo 6.75-litarski V12 motor od 592 KS, uz pogon na sva četiri točka i automatski mjenjač sa osam brzina.

Ovaj model debitovao je prije 14. oktobra, kada će fenomen pomračenja Sunca biti vidljiv sa jednog dijela zapadne hemisfere, piše B92.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh