Aktuelno

Koji automobili u dodatnoj ili serijskoj opremi imaju – kišobran

Nekoliko proizvođača uključuje standardne ili opcione kišobrane u svoja vozila kao dio opreme.

Škoda promo

Jedan od najpoznatijih je Rolls-Royce. Njegov kišobran košta oko 700 evra.

Prosječnom čovjeku, koji je zadovoljan kupovinom solidnog kišobrana za desetak evra, cijena je suludo visoka. Ali većina vlasnika Rolls-Royce automobila će samo odmahnuti rukom na taj novčani iznos.

Na automobil čija cijena prelazi 450.000 evra, dodatak od 700 evra je sitnica. Kišobrane možete pronaći u prednjim i zadnjim vratima, kao i u prtljažniku.

Zatim, tu je i Škoda. Škodina rješenja su jednostavna, pametna i raznovrsna od 2003. godine. Kišobran se nalazi u vratima vozača na modelima Superb, Kodiaq i Scala, a na ostalim modelima kišobran se nalazi ispod vozačevog sedišta.

Jedan od luksuznih automobila koji takođe dolazi sa kišobranom je Aston Martin DB11 Volante.

Ideja o kišobranima u automobilima svidjela se i jednom japanskom proizvođaču. Naime, 1991. godine Nissan Pulsar GTi-R imao je ugrađen kišobran – u desnom bočnom panelu karoserije, piše B92.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh