Aktuelno

Ispred Vijećnice: Revija oldtimera u Mostaru

Ispred Gradske vijećnice u Mostaru započeo je osmi međunarodni skup odltimera, koji je okupio vozila i njihove vlasnike iz svih balkanskih zemalja.

Revija oldtimerta - Haber.ba

Predsjednik Oldtimer kluba Mostar (organizator revije) Zdravko Vidović, naveo je da bi sve sasvim sigurno bilo bolje i lakše da nije pandemije COVID-a 19. Izloženo je oko 60 automobila, među kojima i oni proizvedeni četrdesetih godina prošlog vijeka, što su ujedno i najstariji i najvrijedniji epsponati izložbe.

Potrudili smo se da sve bude na pravom nivou, kako bismo na pravi način predstavili i grad i državu, rekao je Zdravko Vidović.

Podsjetio je i da je danas u Mostaru bilo niz skupih epskonata starih i po osam decenija. Tu su automobili koji su rijetki i jedinstveni ne samo kod nas nego i na cijelom Balkanu.

Imamo opele i mercedese iz četrdesetih, pedesetih i šezdesetih godina prošlog stoljeća, istakao je Vidović.

Oldtimer klub Mostar današnju reviju organizovao je uz malu pomoć prijatelja kluba.

Već jedanaest godina se borimo. Donijeli smo najveće svjetsko priznanje u Grad – članstvo u svjetskoj organizaciji FIA, postali smo partneri UNESCO-a, a prošle godine smo primljeni i u Olimpijski savez BiH, pohvalio se predsjednik Oldtime kluba Mostar.

Revija oldtimerta – Haber.ba

Revija oldtimera u Mostaru – Haber.ba

Revija oldtimera u Mostaru – Haber.ba


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh