Film i TV

Nakon duge bitke Brad Pitt dobio starateljstvo nad djecom

Bred Pit je dobio zajedničko starateljstvo nad svojom djecom sa Anđelinom Džoli nakon duge sudske bitke.

Brad Pitt - Depo.ba

Poslije mjeseci svjedočenja svjedoka i stručnjaka za usluge djeteta koji su razgovarali sa njihovom djecom, sudija Džon Oderkirk navodno je jasno iznio svoja razmišljanja o presudi. Pedesetogodišnji glumac bori se u sudskom sistemu gotovo pet godina da dobije jednaka prava na šestoro djece koja dijeli sa bivšom suprugom.

“Tako mu je laknulo. Njegova jedina namjera je da provodi više vremena sa djecom”, rekao je izvor za “Page Six”.

Džoli i Pit su roditelji šestoro djece, od kojih je pet maloljetno: Medoks (19), Paks (17), Zahara (16), Šajlo (14) i blizanci Vivijen i Noks (12).

Poslije mjeseci svjedočenja svedoka i stručnjaka za usluge djeteta koji su razgovarali sa njihovom djecom, sudija Džon Oderkirk navodno je jasno iznio svoja razmišljanja o presudi.

“Dogodila se značajna promjena u ugovorima o starateljstvu na osnovu izuzetno detaljne odluke sudije. Brad je samo pokušavao da ima više vremena sa svojom djecom – i bilo je jasno da je Anđelina učinila sve što je moguće da to spriječi”, rekao je izvor.

“Ovo suđenje trajalo je nekoliko mjeseci i bilo je tona svjedoka, stručnjaka, terapeuta i drugih ljudi koji su bili sa djecom i oko njih, a odluka je zasnovana na ovome”, dodao je.

Glumica (45) će, kako se izvještava, nastaviti svoju pravnu borbu i rekla da je presuda sudije više bila “probna odluka”.

“Zajedničko starateljstvo nije pitanje na koje se Angelina protivi, bilo je drugih pitanja koja zabrinjavaju, ali sudski postupak je zatvoren i zapečaćen”, rekao je izvor.

Anđelina je pokušala da otpusti privatnog sudiju kojeg su angažovali da odlučuje o slučaju u dokumentu koji je u ponedjeljak dostavljen Kalifornijskom drugom okružnom apelacionom sudu, što je iznenadilo mnoge.

Anđelinini advokati tvrdili su da sudija “nije adekvatno razmotrio doprinos njihovim iskustvima, potrebama ili željama”, što krši državni zakonik koji omogućava maloljetnicima od 14 do 17 godina da svjedoče, piše “Blic“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh