Zdravlje

EVO ZAŠTO JE DOBRO DA POJEDEŠ 4 HURME DNEVNO: Konzumiraj ih redovno i brzo ćeš primijetiti velike promjene

Ovo slasno voće ima i antikancerogena svojstva, pa bi trebalo da budu obavezna hrana za sve koji žele da spriječe bolesti i postignu dobro zdravlje.

Hurme - MomJunction.com

Ova namirnica ima snažno antiparazitsko djelovanje, hurme na sebe vežu, uništavaju i iz tijela putem probavnog trakta iznose parazite, kvasce, plijesan i druge gljivice, kao i teške metale, štetne bakterije, viruse i druge otrovne patogene. Urme su izuzetno dobra hrana za probavni sistem.

Jako su moćno sredstvo protiv kandide – uprkos široko poznatoj, neistinitoj informaciji da hrane kandidu. Hurme, takođe, podstiču proces uspostave peristaltike crijeva, vraćaju im normalnu funkciju nakon crijevnih bolesti čija je posljedica nemogućnost pravilne eliminacije nesvarene i trule hrane iz crijeva.

Hurme adrže gotovo 70 bioaktivnih minerala koji podržavaju zdravlje nadbubrežnih žlijezda kako bi lakše obavljale svoje funkcije. Dobre su i za srce zahvaljujući rekordno visokim i nepoznatim količinama aminokiselina.

Aminokiseline u hurmama, kao što je leucin, podižu količinu kalijuma na najveći nivo, što je važno za održavanje i jačanje mišića i živaca. To takođe sprječava širenje mliječne kiseline tijelom u trenucima stresa,prenosi Srbijadanas.

Hurme imaju i antikancerogena svojstva, pa bi trebale biti obavezna hrana za sve koji žele spriječiti bolest i postići optimalno zdravlje.

Idealne su za sportiste i ostale aktivne osobe. Sadrže dosta kalijuma i voćnog šećera, savršenih materija za mozak i mišiće koji koriste glukozu kao gorivo tokom vježbanja.

Trebalo bi da u jednom danu pojedite od četiri do šest komada.

Ako želite kvalitetniji san, dva sata prije odlaska na spavanje pojedite jednu urmu.

Za dublji doživljaj svoje najdraže meditacije, pojedite tri urme prije nego što počnete meditirati.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh