Politika

Počela sjednica Vijeća ministara, stigli i ministri HDZ-a

U Sarajevu je počela sjednica Vijeća ministara u na kojoj bi trebalo da razmatran Prijedlog odluke o privremenom finansiranju institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za period jul-septembar.

Vijeće ministara BiH - News-blic.com

Sjednici prisustvuju i ministri iz HDZ-a.

Odlučivanje Vijeća ministara o ovoj tački dnevnog reda prethodno je odgođeno 27. juna i 2. jula zbog neprisustva ministra finansija i trezora u tehničkom mandatu Vjekoslava Bevande, čije je ministarstvo predlagač ove tačke.

Tada su sa dnevnog reda skinute i ostale tačke čiji je predlagač Ministarstvo finansija i trezora, jer je praksa da kada nema nekog ministra na sjednici, tačke čiji je predlagač ministarstvo na čijem je on čelu, budu odgođene.

Sindikat državnih službenika i zaposlenih u bh. institucijama, kao i Savez sindikata policijskih organa u BiH, prijete štrajkom ako se ne usvoji Odluka o privremenom finansiranju, prenose “Vijesti“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh