BiH

Univerzitet “Džemal Bijedić” slavi 42 godine rada i postojanja

Obilježavanje 42. rođendana Univerziteta Džemal Bijedić u Mostaru započelo je današnjom prezentacijom naučno-istraživačkih međunarodnih projekata u kojim je tokom prošle godine učestvovala i ova visoko-školska ustanova.

Univerzitet Džemal Bijedić slavi 42 godine rada i postojanja - Haber.ba

U zgradi Agromediteranskog fakulteta predstavljeno je ukupno pet naučno-istraživačkih projekata, te trinaest međunarodnih u kojim je jedan od partnera bio i mostarski univerzitet. Prorektor za međunarodnu saradnju Univerziteta Maja Kazazić istakla je da se radi o projektima koji su većinom finansirani od strane Ministarstva obrazovanja FBiH, odnosno od Federalnog fonda za okoliš i zaštitu.

Predstavljeno je devet erasmus plus projekata za izgradnju kapaciteta u visokom obrazovanju, kojim je osim modernizacije visokog obrazovanja, unaprijeđeno obrazovanje u zemljama koje se partnerice Evropske unije, a među kojim je i Bosna i Hercegovina, kazala je.

Narednih dana bit će svečano u kampusu Univerziteta, obzirom da slijedi niz značajnih manifestacija.

Prva koja slijedi je predstavljanje publikacija čiji je izdavač Univerzitet, dok će manifestacija biti okončana svečanom akademijom u sali Centra za kulturu, planiranom za 14. februrar. Studenti koji su apsolvirali u prošloj godini svoje diplome primit će na svečanosti u subotu u dvorani USRC Midhad Hujdur – Hujka.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh