Svaštara

Zaboravite na peglanje: Ubacite kocke leda u mašinu i desit će se čudo

Pegla - Dnevno.hr

Pegle su dugo bile standardni kućni aparat širom sveta, osiguravajući da naša odeća bude bez nabora i da izgleda uredno. Uprkos širokoj upotrebi, mnogi se slažu da je peglanje jedan od najzahtevnijih i najneprijatnijih zadataka.

Zato nije iznenađenje što se mnogi okreću od tradicionalnog peglanja i traže alternativne načine za postizanje istog rezultata – glatku i urednu odeću.

@stephanieboothhome Forget your clothes in the dryer? Remove the wrinkles with ice cubes #laundrytok #tipsandtricks #learnontiktok #tiktokpartner #lifehacks ♬ FEEL THE GROOVE – Queens Road, Fabian Graetz

Pegla zahteva stalnu pažnju i naporan rad kako bi se sprečilo oštećenje odeće ili stvaranje novih bora. Pored toga, prilikom peglanja moraju se uzeti u obzir različite tkanine i u skladu s tim se mora podesiti temperatura, što može postati komplikovan proces. Zbog ovih izazova, postoji potreba za praktičnijim rešenjima koja oduzimaju manje vremena.

Peglanje bez pegle

Jedan od najinovativnijih trikova za održavanje odeće bez bora bez potrebe da je peglate je korišćenje kockica leda.
Ovaj metod je jednostavan i efikasan, a pre svega štedi vreme i trud. Samo bacite nekoliko kockica leda u sušilicu sa svojom zgužvanom odećom.

Kako tačno funkcioniše ovaj trik?

Kada mašina za sušenje počne da radi na visokoj temperaturi, kockice leda se tope i stvaraju paru koja pomaže da se izglade bore na odeći. Proces je sličan peglanju na paru, samo što se odvija automatski u mašini za sušenje.

Za najbolje rezultate koristite ovu tehniku sa manjom količinom odjeće, jer to omogućava bolju cirkulaciju pare i samim tim bolje rezultate, piše Krstarica.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh