Svaštara

Horoskopski znakovi koji će radije biti u nesretnoj vezi nego sami

STRAH od samoće često potiskuje duboku potrebu za istinskom srećom i zadovoljstvom u ljubavnim odnosima.

Žena - index.hr

Mnogi pojedinci nalaze se u nesretnim vezama zbog straha od samoće koji ih sprječava da prekinu odnos koji ih ne ispunjava. Ostanak u nesretnoj vezi može biti rezultat mnogih faktora, uključujući nisko samopouzdanje, nedostatak samostalnosti, ili čak društveni pritisak. Prema astrolozima, četiri horoskopska znaka sklona su ostanku u nesretnim vezama. Evo koji su to znakovi.

Rak

Rakovi su poznati po svojoj emocionalnosti i potrebi za sigurnošću i udobnošću. Njihova potreba za društvom često ih dovodi u situacije u kojima ostaju u nesigurnim i nezadovoljavajućim odnosima, umjesto da se suoče s neizvjesnošću samoće. Za Rakove, ideja o napuštanju poznatog, iako bolnog, može biti zastrašujuća.

Vaga

Vage teže harmoniji i ravnoteži, a njihova mržnja prema sukobu često ih može dovesti do toga da se zadržavaju u nesretnim vezama. Boje se da će prekid donijeti nered u njihov život, što im je neprihvatljivo. Vage će često uložiti znatne napore u popravak veze, čak i kada duboko unutra znaju da je bolje rješenje krenuti dalje.

Ribe

Ribe su izrazito suosjećajne i empatične, ponekad do točke na kojoj stavljaju tuđe potrebe ispred svojih. Ostaju u nesretnoj vezi jer vjeruju da mogu popraviti partnera ili situaciju. Ribe se često boje osamljenosti jer njihov bogat unutarnji svijet zahtijeva druženje s drugima, što ih čini sklonima zadržavanju u vezama koje više ne donose sreću.

Bik

Bikovi cijene stabilnost i sigurnost, kako emocionalnu, tako i financijsku, što ih može navesti da ostanu u nesretnim odnosima. Promjena im predstavlja veliki izazov, pa će radije ostati u poznatom, čak i ako to znači nezadovoljstvo. Bikovi također vjeruju u ulaganje u veze, što može rezultirati njihovim ostankom čak i kada stvari ne idu kako treba, piše index.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh