Svaštara

Identične četvorke pune 18 godina: Veća je bila šansa za dobitak na lutriji nego da one prežive

Djevojčice su postale senzacija kada su se 23. marta 2006. rodile sa šansom za preživljavanje od 64 miliona naprema jedan…

Četvorke - Dailymail.co.u

Identične četvorke koje su prevazišle sva očekivanja uskoro pune 18 godina – i prvi put će se razdvojiti.

Ljekari su rekli Hozeu i Džuli Karles iz Aper Kaldekota u Bedfordširu da je veća vjerovatnoća da će dobiti na lutriji nego da će sve četiri bebe preživjeti. prenosi Avaz

Ali 18 godina kasnije, Eli, Džordži, Džesika i Holi su sretne i zdrave djevojke, piše Najžena.rs.

Sestre planiraju skroman obrok s ocem Hozeom (51) i majkom Džuli (55) kako bi obilježile svoj 18. rođendan – a njihovi roditelji su otkrili kako sve imaju različite planove za budućnost.

– Džordži i Eli trenutno rade svoje finalne testove u školi. Džordži je ponuđeno mjesto za studiranje na Univerzitetu kreativnih umjetnosti, ali bi mogla da odloži godinu i otputuje s Eli. Džes i Holi imaju još jednu godinu na koledžu. Mislim da će im nedostajati sestre, ali će uživati u slobodi – rekao je otac.
Jedva preživjele

Džuli, regionalna operativna menadžerica, rekla je da joj je na početku ljekar rekao da su male šanse da će bebe preživjeti.

– Bili smo istraumirani i uznemireni zbog situacije u kojoj smo se našli. Rekao nam je da imamo više šansi da dobijemo na lutriji.

Preko vikenda smo malo istraživali i prihvatili stanje, osjećali smo se kao da smo dobili poklon. Bila sam zdrava 37-godišnjakinja. Znali smo da moramo ići naprijed.

Džuli je primljena u bolnicu kraljice Šarlote i Čelsi u Londonu na praćenje u 23. sedmici trudnoće.

– Bilo je zaista teško, to je bio prvi put da smo Hoze i ja bili daleko jedno od drugog.

Postajala sam sve veća i veća i pritisak na tijelo je postajao sve intenzivniji – rekla je majka djevojčica.
Najbolji dan u njihovom životu

Djevojčice su postale senzacija kada su se 23. marta 2006. rodile sa šansom za preživljavanje od 64 miliona naprema jedan.

Eli, Džordžina, Džesika i Holi Karls stigle su u razmaku od nekoliko minuta i bile su teške 1.130 gr, 1.100 gr, 900 gr i 700 gr.

– Imala sam carski rez i činilo mi se da je ukupno trajao oko pet minuta i bilo je veoma brzo. Odveli su ih pravo na odjeljenje za posebnu njegu, gdje su bile osam sedmica. Prvih nekoliko dana je bilo kritično, ali su se o njima tako dobro brinuli – rekla je Džuli.

Dan kada su Džuli i Hoze uspjeli da dovedu djevojčice kući bio je „najbolji dan u njihovom životu“. Džuli je rekla da je Džordži bila prva djevojčica koja je stala na noge s devet mjeseci.

Punoljetne četvorke

Eli, Džordžina, Džesika i Holi će 23. marta 2024. proslaviti svoj 18. rođendan.

– Činjenica da navršavaju 18 godina čini nas zaista ponosnim. Ne možete često da se osvrnete na ono što ste radili tokom godina – kaže majka, prenosi Daily Mail.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh