Svaštara

Znate li čemu zapravo služi zaštitni čep na boci ulja

Zaštitni čep na boci ulja obično svi bacimo u smeće nakon što bocu otvorimo, ali on zapravo ima svrhu. Trebate ga samo okrenuti naopako pa ponovno vratiti na mjesto.

Odrediti tačnu količinu ulja koja vam je zapravo potrebna za kuhanje često je lakše reći nego učiniti, pogotovo kada dolazi iz jedne od standardnih plastičnih boca. Međutim, to možete učiniti uz pomoć plastičnog čepa.

Na društvenim mrežama ovaj trik je doživio pravu eksploziju. Ovako postavljen čep smanjuje i kontrolira mlaz ulja prilikom izlijevanja.

Naime, čep se izvadi s boce, okrene naopako te ponovno vrati u bocu. Ulje tako sporije curi te sprječava prolijevanje prevelika količine.

Ovaj trik sigurno će znati cijeniti mnoge zaljubljenice u kuhanje koje su vjerojatno za preciznije izlijevanje ulja do sada postavljale svoje prste na otvor boce. Umjesto da zamastite ruke dodati ulje u jelo možete veoma lakše. prenosi Klix


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh