Svaštara

Tri glavna razloga zbog kojih žene varaju muževe iako ih mnogo vole

Svi mogu potencijalno varati supružnike, no svaki od spolova može imati drugačije motive

Prevara - Net.hr

Svi mogu potencijalno varati supružnike, no svaki od spolova može imati drugačije motive. Nekoliko je razloga zbog kojih žene varaju, čak i ako su u dobrim odnosima sa suprugom

Nekoliko je razloga za prevaru kod žene, iako se naoko čini da je brak sasvim u redu. U principu, postoje tri ključna razloga za to.
Osjeća da mu nije prioritet

Žena osjeća da partneru nije bitna, se smatra da suprug zapravo nikada ili rijetko razmišlja o njoj. Ako u tom stanju upozna nekoga ko će joj pokazivati sklonost, moglo bi doći do prevare. Da osjeća povezanost i sklad u braku, to toga ne bi došlo. prneosi Avaz

Nauka kaže da je povišen nivo estrogena povezan s osjećajem unutrašnje sreće, a kad je zaljubljena te kad ženi neko pokazuje sklonost, nivo tog hormona se podiže.
Osjeća da njen partner ne uživa u njenom društvu

Čini joj se da je ne želi niti voli ni u spavaćoj sobi ni izvan nje. Zatim se pojavi neko s kim se osjeća super te se njemu sviđaju njeni brojni kvaliteti. Postane očito da je željena na način na koji nije dugo osjetila od svog supruga.

Čini se da će žena prevariti ako je sretna na emotivnom nivou s nekim, dok muškarac više cijeni vizuelni podražaj. Ženi je, naime, bitnije da se osjeća poželjnom nego što je to muškarcu.

Kada je riječ o neintimnim aspektima žene, ako muškarac cijeni njenu duhovnu stranu ili pamet, to može potaknuti u njoj jačinu osjećaja prema muškarcu.
Ona partnera poznaje, no ne i on nju

Ako nedostaje kvalitetnog razgovora te suprug za nju ne pokazuje interes u smislu da ga zanima njena intima i šta je uzbuđuje, moguće da će se osjećati emocionalno nepovezano s njim.

Ako tada dođe neki muškarac kojeg to zanima, moguće da će prevariti supruga.

Mogao bi je na to potaknuti osjećaj duboke povezanosti. Istraživanja pokazuju da će žene koje se duboko povežu, bilo s drugom ženom ili muškarcem, povećati nivo estrogena, piše Your Tango, prenosi 24.hr.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh