Svaštara

Koliko muškarac treba da ”izdrži” u krevetu

Svaki muškarac je drugačiji i svaki može da izdrži različito vrijeme, a mnogi ne znaju kolika je neka „sredina“, pa su prisutni nesporazumi

vodjenje ljubavi - Shutterstock

Svaki muškarac je drugačiji i svaki može da izdrži različito vrijeme, a mnogi ne znaju kolika je neka „sredina“, pa su prisutni nesporazumi i različita očekivanja. Zato postoji nauka!

Između 3 i 7 min

Da li uopće postoji određeno vrijeme koliko bi muškarci trebalo da izdrže u krevetu ili ne? Ili su žene te koje su izmislile vrijeme koje je potrebno da bi ih njihova jača polovina zadovoljila… Istraživači su odlučili da ispitaju ovu činjenicu i došli su do zaključka – muškarci ipak imaju neki limit i određeno vrijeme za koje treba da urade „sve što treba“ u krevetu dok su sa svojim partnericama.

Generalno za muškarce seks traje kratko, između tri i sedam minuta, a maksimalno deset. Ako se ove brojke gledaju s tačke gledišta jedne žene, one su premale i nisu zadovoljavajuće.

Prema stručnjacima, najbolji, odnosno „prava“ mjera za dužinu seksualnog odnosa je između sedam i trinaest minuta – bez penetracije. Penetracija bi trebala biti prije samog odnosa jer opušta i priprema tijelo za nevjerovatan doživljaj.

Kada bi se ocjenjivalo, sedam minuta bi bilo dobro za neku prelaznu ocjenu, dok bi trinaest bilo odlično i „taman“, piše Ženskimagazin.

Osim ovih brojki, ono što bi moglo da potpomogne dužinu kvalitetnog odnosa:
Predigra – uvijek

Muškarci, za razliku od žena vole da preskaču predigru jer su oni vizuelni tipovi, kojima dodir i nije pretjerano potreban. Muškarci vole da gledaju i na taj način se uzbuđuju, dok žene više vole nježne i emotivne dodire koji će ih učiniti voljenima i poželjnima.

Malo zabave nije naodmet.

Ovo ste vjerovatno već i znali, ali za kvalitetan seks je potrebno malo zabave i avanture. Budite maštoviti i fleksibilni, a seks će vam biti mnogo bolji, zanimljiviji i, naravno, duži.

Ipak, dužina seksa ne bi trebala biti nikakav veliki faktor koji će utjecati na vaš odnos s partnerom. Bitno je da uživate oboje, bilo da seks traje kratko ili sat… prenosi Avaz


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh