Svaštara

Brzo se trebate riješiti masne mrlje na odjeći? Evo šta vam može pomoći ukoliko ste van kuće

Masne mrlje na odjeći znaju biti izazovne za skidanje, a pogotovo ako smo se našli van kuće te nam je hitno potrebno rješenje. Prah umjetnih zaslađivača poput stevije može poslužiti da trenutno kamuflirate mrlju, prije nego dođete kući i operete komad odjeće.

Masne mrlje na odjeći čest su problem koji može biti izazovno eliminirati. Ove mrlje mogu emitovati neugodne mirise ako se ne tretiraju na vrijeme, što može biti problem za odjeću koja se nosi svakodnevno.

Osim toga, masnoća može vremenom razgraditi vlakna tkanine, što dovodi do bržeg habanja. Brzo uklanjanje mrlje pomoći će u produženju vijeka trajanja odjevnog predmeta. Malo vjerovatno, ali efikasno sredstvo za uklanjanje masnih mrlja je umjetni zaslađivač.

Umjetni zaslađivači poput stevije ili Monk voća mogu biti zgodni alati za rješavanje masnih mrlja na odjeći. Ako se nađete bez svojih redovnih proizvoda za uklanjanje mrlja i morate se riješiti mrlje od masnoće ako ste naprimjer u restoranu ili kafiću brza primjena umjetnog zaslađivača može pomoći. Pospite malo praha preko umrljanog dijela tkanine i ostavite da odstoji nekoliko minuta. Nakon toga nježno obrišite ostatak praha s površine.

Po dolasku kući dovršite uklanjanje mrlja stavljanjem malo sapuna za suđe na zahvaćeno područje. Pustite da sapun neko vrijeme prožme tkaninu, a zatim ga lagano utrljajte vrhovima prstiju, čistom četkicom za zube s mekim vlaknima ili krpom, osiguravajući sveobuhvatno čišćenje. Nakon toga, isperite mrlju pod toplom vodom, a zatim operite odjeću kao i obično.prenosi Klix


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh