Svaštara

Četiri najlakša načina da žene izgube salo na stomaku

Prilagođavanjem pravih životnih navika vašoj rutini i dosljednošću možete se vratiti na pravi put i vratiti tanak struk.

Salo na struku - Facebook

Ako ste spremni da izgubite salo na stomaku i otkrijete mnogo zdravije tijelo, nastavite čitati kako biste saznali više.

Isprobajte mediteransku dijetu

Ideja o dijeti možda u početku zvuči zastrašujuće, ali isprobati mediteransku dijetu je odlična – da ne spominjemo, ukusna! – ideja. Zapravo, MedDiet je plan mršavljenja broj jedan. Ovaj poseban režim prehrane sastoji se od svježe ribe, cjelovitih žitarica, orašastih plodova, maslinovog ulja, voća i povrća. Ne sadrži rafinisanu hranu i dodane šećere i ne sadrži puno crvenog mesa. Držeći se mediteranske dijete, istraživanja pokazuju da možete smanjiti svoju tjelesnu težinu, zajedno sa smanjenjem rizika od određenih karcinoma, dijabetesa tipa 2 i srčanih bolesti. To je sveobuhvatan izbor zdravijeg načina života.

Unosite vlakna

Dodavanjem više vlakana u svoje obroke možete povećati svoje šanse za mršavljenje i uklanjanje neželjene masti sa stomaka. Istraživanja to čak potvrđuju! Prema studiji objavljenoj u Annals of Internal Medicine, možete potpuno pojednostaviti svoj pristup gubitku težine – i biti uspješni u tome – uključivanjem više vlakana u svoju ishranu. Akademija za ishranu i dijetetiku napominje da bi žene trebale imati cilj da dnevno unose 25 grama vlakana.

Šetajte

Hodanje je besprijekoran način da smanjite neželjenu tjelesnu masnoću. Razmislite o tome da svoje slobodne dane započnete odlaskom na staze. Svoje poslovne pozive možete primati i s podloge za hodanje ili trake za trčanje, steći naviku parkiranja dalje od lokacija na koje idete (ili hodati do njih, ako ste u mogućnosti), i uvijek se odlučite za stepenice radije nego za lift ili pokretne stepenice.

Nauka pokazuje koliko je korisno hodanje kada pokušavate smršaviti i doći u formu. Na primjer, studija objavljena u Journal of Exercise Nutrition & Biochemistry otkrila je da su gojazne žene koje su hodale 50 do 70 minuta, tri dana u sedmici, u periodu od 12 sedmica, smanjile svoj struk i ukupnu tjelesnu masnoću.

Kvalitetan san

Mirniji san i manje stresa mogu imati veliki utjecaj na vaš napredak u gubitku težine. Na primjer, prema istraživanju objavljenom u Nutrients poremećaji u spavanju mogu dovesti do nezdravog grickanja, posebno u hrani koja sadrži i ugljikohidrate i masti, što može dovesti do debljanja. Jedna studija je posebno pokazala da bolji kvalitet i kvantitet sna povećavaju šanse za uspješno smanjenje tjelesne težine za 33 posto. prenosi klix


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh