Svaštara

Domaćica je u prašak za veš dodala kašičicu ovog praha, odjeća je bila kao nova

Ponekad, iako vodimo računa da odaberemo pravi program, najbolji prašak i analiziramo etikete na garderobi, desi se da se odjeća tokom pranja skupi ili izgubi boju.

Veš mašina - Pexels/RODNAE Productions

Ukoliko želite da odjeći vratite staru boju i šarm, trebat će vam samo jedan začin koji sigurno već imate u kuhinji. Vjerovali ili ne, jedna kašičica crnog bibera može sve da popravi! Inače, bitno je da biber bude dobro samljeven, skoro poput praha.

Crni biber otapa ostatke praška na vašoj odeći, i on je najveći krivac zbog kojeg nestaje pigment sa vaše garderobe. Važno je znati da ukoliko dodajete biber u veš mašinu, isti morate da perete u hladnoj vodi.

Postupak:

Biber pomiješate sa praškom za veš, pa sipajte u odgovarajuću pregradu u mašini i uključite da se pere.

Crni biber otapa sve ostatke sapuna na vašoj odjeći i vraća joj boju.

Ipak, postoje situacije gdje ni biber ne može pomoći. Naime, odjeću možete uništiti i greškama koje pravite pri pranju, a ove tri su najčešće, piše Krstarica.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh