Svaštara

PLAŽE JOŠ ZATVORENE NAKON NAPADA MORSKOG PSA! VLADIMIROVA DJEVOJKA SLOMLJENA, RIBA PREGLEDANA DA BI SE OTKRIO UZROK NAPADA

Nakon što je morski pad napao i ubio 23-godišnjaka pred očima njegovog očajnog oca, Egipat je privremeno zatvorio svoje plaže, piše Daily Mail.

morki pas, napad - hayat

Tako nema više ronjenja, plivanja i sportova na vodi nakon što je Vladimira Popova nasmrt izgrizao morski pas tigar u ljetovalištu Hurghada.

Svjedoci kažu da je djevojka žrtve također bila u moru u vrijeme napada, dok je Vladimirov bespomoćni otac sve gledao s obale.

Zabrana kupanja će trajati samo do sutra, a uključuje plaže od sjevernog odmarališta El-Gouna do južne granice zaljeva Abu Souma.

Egipatsko ministarstvo okoliša je navelo:

Dr. Yasmin Fouad, ministrica okoliša, naredila je osoblju specijaliziranom za ovakve incidente da primijene sve mjere kako bi se postigla maksimalna razina sigurnosti za obale Crvenog mora i da poduzmu sve moguće kako više ne bi bilo incidenata s morskim psima:

Zbog nenormalnog ponašanja morskog psa i činjenice da je i u prošlosti bilo napada na ljude, ribarski tim pregledao je ribu koja je uzrokovala incident kako bi otkrili moguće uzroke napada i vidjeli je li ta ista riba uzrokovala i prethodne nesreće.

Izbezumljeni Vladimirov otac Jurij Popov užasnuto je promatrao kako mu sina napada ‘mašina za mljevenje mesa‘, dok je nesretni mladić vikao: ‘Tata, spasi me!‘

Turisti su istrčali iz vode dok su užasnuti promatrači vikali Vladimiru da otpliva dalje od morskog psa prije nego što je bilo kasno.

Tigar morski pas je zatim uhvaćen i čamcem odvučen na kopno te ubijen.

Otišli smo na plažu da se opustimo- rekao je Jurij Popov, porijeklom iz Rusije.

Sina mi je napao morski pas, sve se dogodilo u nekoliko sekundi. prnosi hayat


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh