Svaštara

Besplatno đubrivo: Ubacite ovo u saksiju sa cvijećem, cvjetat će kao ludo

Kesice čaja mogu da vam pomognu i za negu biljaka.

Cvijeće - Ženasamja.me

Kad kesice iskoristite, odnosno skuhate čaj, nemojte ih bacati. Zakopajte ih u saksiju, žardinjeru ili zemlju u bašti, ukoliko je imate, i dobit ćete besplatno đubrivo za bilje!

Stručnjaci su objasnili da ove kesice sa biljem obezbjeđuju zemljištu neophodnu ishranu. Budući da čaj sadrži tanin i druge hranljive materije, nije čudo što služe kao prirodno đubrivo. Sama kesica je obično napravljena od vlakana biljke abaka, vrste drveta banane. Kesa i njen sadržaj rastvoriće se u zemljištu i obezbijediti zdravo okruženje za rast cvijeća i biljaka.

Eliminiše i štetočine

Još jedna prednost ovog prirodnog žubriva jeste što drži štetočine na odstojanju. Mljevena kafa je takođe ovdje od pomoći, samo zakopajte manju količinu u zemlju i vidjet ćete da vađe biljke zaobilaze insekti. Miris čaja i kafe tera ove napasti i spriječava ih da vam unište biljke, piše Krstarica.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh