Svaštara

Vaš osmijeh stari zajedno s vama: Ovo su savjeti zubara kako zube održati bijelima i zdravima

Razmislite samo o tome koliko često koristite usta: od žvakanja preko jela do govora, smiješka i izražavanja

Zubi - Blogspot

Gdje se prvo vide znakovi starenja kože? U konačnici je različito za svakoga, ali većina počinje primjećivati ​​fine bore oko očiju. Drugi tvrde da prve znakove vide na vratu, dok neki kažu da je to stražnji dio nadlaktica. No, prema vrhunskoj kozmetičkoj stomatologinji Victoriji Veytsman, vaš osmijeh je taj koji sadrži najdrastičniju promjenu. “Ovo bi moglo biti iznenađenje, ali osmijeh je zapravo jedno od prvih mjesta u vašem tijelu na kojem se starenje pokazuje”, rekla je.

Razmislite samo o tome koliko često koristite usta: od žvakanja preko jela do govora, smiješka i izražavanja. “Definitivno preuzima najveći teret kada je riječ o starenju”, dodaje ona. Iako, “starački osmijeh” znači puno više od dosadnih, obojenih zuba ili nekoliko bora na usnama, možda ćete primijetiti još mrlja na zubima, ali kako vaša caklina slabi, možete također osjetiti krhotine ili mikrofrakture. “Osmijeh doista uljepšava i podupire donju trećinu vašeg lica, tako da estetski i funkcionalno, želimo biti sigurni da ćemo zadržati svoj osmijeh kako starimo”, kaže Veytsman za Mind Body Green. Kako se pobrinuti da vaš osmijeh ostane blistav i zdrav? Slijedite njezine stručne savjete.

Održavajte oralnu higijenu: “Zdravlje je zapravo temelj svake ljepote, tako da će zdrav osmijeh obično dovesti do lijepog osmijeha—a ne obrnuto”, kaže Veytsman. Ipak, davanje prioriteta oralnoj njezi u konačnici će dovesti do snažnijeg, zdravijeg i bjeljeg osmijeha kako starite. “Pazite da perete zube dva puta dnevno četkicom za zube, čistite koncem, očistite i jezik, koristite nježnu tekućinu za ispiranje usta i hidratizirajte se kako biste održali zdrav oralni mikrobiom. Sve će to održati vaš osmijeh zdravim i čak će vam pomoći da održite bjelinu osmijeha. Vidite, izgradnja prirodne zubne cakline ne samo da može ukloniti mrlje, već i spriječiti njihovo pojavljivanje. A kada su vam zubi i desni zdraviji, izgledaju manje blijedo i prljavo”, rekla je.

Kratka napomena o vodici za ispiranje usta: Obična antiseptička sredstva za ispiranje nevjerojatno su antibakterijska, što znači da uklanjaju sve bakterije – dobre i loše – kako bi vam dale onaj svježi osjećaj mente. Vaš oralni mikrobiom treba zdravu ravnotežu dobrih bakterija, zbog čega stručnjaci savjetuju da ne koristite prečesto antiseptičke formule. To ne znači da uopće ne možete koristiti tradicionalnu vodicu za ispiranje usta. Samo pokušajte ograničiti svoju upotrebu i možda se odlučite za neantiseptičku vodicu za ispiranje usta koja je dovoljno nježna za vaš oralni mikrobiom.

Za bjelje zube nemojte ih prati odmah nakon jela: Kako starite, možda ćete primijetiti kako vaši zubi postaju osjetljiviji na bojenje kako vaša caklina slabi. Kako biste spriječili neugodne mrlje, mogli biste krenuti ravno prema četkici za zube nakon što ste popili kavu ili crno vino – ali prema Veytsman, to je velika pogreška. “Ono što ne bih preporučila je pranje zubi odmah nakon što pojedete ili popijete hranu ili piće koje ostavlja mrlje, jer je kiselo. Utrljat ćete taj kiseli materijal u zube. Umjesto toga, odmah nakon toga isperite usta običnom vodom kako biste spriječili mrlje. Također biste mogli izbjeći one namirnice koje ostavljaju mrlje, iako to možda nije realno za ljubitelje kave, limuna i/ili jabučnog octa. Možete koristiti pastu za izbjeljivanje zuba za održavanje”, kaže Veytsman.
poster

Investirajte u štitnik za usta: Još jedan znak starenja u vašem osmijehu? Recesija desni, ili kada vam se rub desni uvuče više na zube nego što bi trebalo zbog trošenja. “Ovo možete doživjeti isključivo zbog svoje genetike. Može se dogoditi i ako prejako četkate, imate parodontnu bolest ili čak škripite zubima. Pod pretpostavkom da genetski niste skloni recesiji, postoje određene navike koje možete učiniti kako biste spriječili povlačenje tkiva desni. Ako škripite zubima, preporučila bih vam nošenje noćnog štitnika, jer je to često krivac za povlačenje desni. Također bih preporučila korištenje vrlo mekane četkice za zube i savjetovala vam da ne četkate prejako, jer stvarno želite biti oprezni da ne pritisnete tkivo desni previše”, upozorila je. prenosi Vecernji


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh