Svaštara

KAD JE RETROGRADNI MERKUR U 2023. GODINI: Zapišite i kad izlazi iz sjenke, tad će da vam “svane”

Godina 2023. je počela retrogradnim Merkurom u znaku Jarca, a ova planeta će izaći iz “direktnog hoda” još tri puta – ovo su tačni datumi i dani kad će Merkur biti u retrogradnoj sjenci.

Kosmos - Atma.hr

Astrolozi stalno ponavljaju kako “retrogradni” Merkur uopšte ne postoji i uvjeravaju nas da sve planete putuju “direktno”. Njihovo kretanje “unazad” je, kažu, optička varka.

Koliko god da je to tačno, mnogi se često sjete baš Merkura kad im nešto krene naopako, kad izgube ključeve, zaborave važne lozinke ili im se pokvare automobil ili računar , piše Lepa&Srećna.

Problemi sa papirologijom i tehnikom, kao i teškoće u komunikaciji i trgovanju, često se povezuju upravo sa retrogradnim Merkurom. Zato vam dajemo kratak podsjetnik na dane kad će “nebeski glasnik” ući u svoj retrogradni hod u ovoj godini ako želite da se na njih pripremite. To su periodi:

od 29.12. 2022. do 18. januara 2023. godine
od 21. aprila do 14. maja 2023. godine i
od 23. avgusta do 15. septembra 2023. godine

Astrolozi podsjećaju da i prije početka i poslije kraja perioda retrogradnosti treba dodati još po jedan dan kad sve može da pomalo “štuca”. Prolazak Merkura istim putem kojim je došao direktno pa se vraća unazad i opet ide napred naziva se periodom “Merkura u sjenci”.

I to su dani kad valja biti na oprezu, a u 2023. godini datumi kad Merkur izlazi iz sjenke su:

8. februar 2023.
1. jun 2023. i
30. septembar 2023. godine


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh